Aanmelden

Nieuwe link https://app.letsvlaanderen.be hier kan je

  • vlasbloemen waarderen, 
  • Vraag/Aanbod bekendmaken, 
  • andere leden zoeken

Op de oude site aanmelden : hier vind je informatie en voorbije transacties.
Leden en Vraag/Aanbod blijven hier bereikbaar tot 20/1/2024.

Lezing via lifestream: veerkracht in coronatijden

Datum: 
dinsdag, 19 mei, 2020

ZORGEN VOOR MORGEN: VERSTERK JE VEERKRACHT IN CORONATIJDEN!

Lezing via livestream op Facebookpagina Surplus² (inschrijven niet nodig)

We worden met zijn allen uitgedaagd om - op zijn minst voorlopig - onze manier van leven aan te passen en dit verloopt bij niemand zonder emotionele ‘slag of stoot’.

‘Veerkracht’ is een term uit de psychologie die aangeeft hoe we ons kunnen aanpassen aan onverwachte en onverhoopte veranderende situaties. ‘Tegen een duw kunnen’ dus en er iets uit leren, want veerkracht kan ook persoonlijke groei met zich mee brengen.

Uit het coronaverhaal blijkt dat onze veerkracht eigenlijk beter is dan we zelf dachten of vreesden. Toch is het een dagelijkse uitdaging voor elk van ons, aangezien veel gebruikelijke manieren van ermee omgaan ineens niet meer vanzelfsprekend zijn. In deze infosessie van een uur worden ideeën aangebracht waarmee je nadien zelf aan de slag kan.

 

De insteek is dat veerkracht het resultaat is van het omgaan met negatieve emoties én van het onderhouden en bewerkstelligen van positieve emoties. Negatieve emoties zoals angst en somberheid gaan veelal gepaard met piekeren en leiden tot lusteloosheid. De psychologie heeft een aantal beproefde manieren om daar zinvol mee om te gaan, die worden concreet voorgesteld. Ook voor het beleven en opbouwen van positieve emoties zijn er heel wat interessante methoden ontwikkeld die nu zeker zinvol ingezet kunnen worden.

Jan Callens, klinisch psycholoog en gedragstherapeut verbonden aan de Sint-Jozefskliniek Pittem en Surplus² geven je via Facebook live tips om je veerkracht in coronatijden te versterken. 

I.s.m. ARhus

→ DANK OM DIT COMMUNICEREN / TE DELEN BINNEN JOUW ORGANISATIE