oproep inzamelactie voor de vluchtelingen

Datum: 
zondag, 17 januari, 2016

Beste vrienden,

Zoals jullie wellicht in de media hebben gehoord en gezien, zijn de omstandigheden in de vluchtelingenkampen van Calais en Duinkerke er met het winterweer zeker niet op verbeeterd.  De acute noden zijn zeer groot, mensen geraken daar ziek, onderkoeld en zeer wanhopig.  We ontvingen een oproep die we in bijlage aan deze mail hangen en die we u niet willen onthouden.  Er wordt in Kortrijk een inzamelaktie opgezet, met kan gerief brengen naar de V-Tex en naar Boekhandel Theoria.  Op bijgevoegde oproep kun je zien aan welke goederen er het meeste nood is.

Niet iedereen ziet het zitten om daar ter plaatse te gaan bijspringen, maar het is een veel kleinere stap om wat te gaan aflevereren bij een van de twee inzamelpunten.

Niet iedereen heeft hieraan een boodschap, maar nu moet ik denken aan een uitspraak van ene J.C. ergens in het begin van onze tijdrekening :"Wat ge aan de minsten van de mijnen hebt gedaan, dat hebt ge aan mij gedaan".

Het zou ons zeer veel plezier doen als jullie gevolg geven aan deze oproep en als je deze misschien ook verder doorstuurt naar je contacten.

Dank je wel, vriendelijke groeten,

 

Tea en Luc Braem-Verschaeve